Genomineerden Co Verhoogprijs 2010 bekend

Volgende week dinsdag reikt wethouder Roos van Gelderen de Co Verhoogprijs 2010 uit in het Stadhuis. Dit jaar werden er maar liefst 60 kandidaten voorgedragen voor de vrijwilligersprijs van Leiden. De jury heeft de voordrachten grondig bestudeerd en besloot dit keer één groep en negen personen te nomineren.

De genomineerden zijn: De vrijwilligers van de Vereniging voor Natuur- en Milieu-educatie afdeling LeidenIrene Alberto die een club kinderen in de Slaaghwijk wekelijks bezighoudt met sport, spel en creativiteit; Didy Ente van Gils-Krijger, een gepensioneerde leerkracht van basisschool de Tweemaster, die daar in haar vrije tijd extra lessen aan kinderen met leerachterstand geeft; De heer R. Goddijn die bekend staat als duizendpoot bij voetbalvereniging Docos; De heer H. van Hoogdalem, voorzitter van stichting Het Kleine Leidse Woonhuis, die onder andere het wevershuisje aan de Middelstegracht heeft gerestaureerd; De heer P. Jansen, een spil bij het Rode Kruis Leiden die zich bezighoudt met de EHBO-activiteiten en het onderhouden van het clubgebouw en de materialen; Femke Krijger die – vanuit eigen ervaring – het Doofblinden Netwerk oprichtte, dat uitgroeide tot een grote belangenorganisatie; Ali Kundak, vrijwilliger op de basisschool Merenwijk en actief voor de leefbaarheid in zijn buurt; De heer W. Steenbergen, al een jaar of veertig de `ogen en oren’ van de Verzetsheldenbuurt; Ruud van Vliet die vijftig jaar lang allerlei vrijwilligersfuncties bij korfbalvereniging Sporting Trigon vervulde.

De genomineerden ontvangen dinsdag een oorkonde, bloemen en een financiële bijdrage. De winnaars van de drie prijscategorieën – 1. Maatschappelijk/sociaal, 2. Cultuur/Educatie/Natuur/Milieu en 3. Sport/Recreatie - ontvangen een bedrag van € 300. De winnaar met het hoogste aantal punten, krijgt de echte Co Verhoogprijs: een bronzen beeldje, gemaakt door Piet de Boer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×