Politie roept winkelend publiek op tot waakzaamheid

December is ook voor zakkenrollers een feestmaand. De drukke winkelstraten vol mensen op koopjesjacht vormen voor hen de ideale bron van inkomsten. Politie Hollands Midden roept het winkelend publiek dan ook op voorzichtig te zijn en goed op de persoonlijke eigendommen te letten. De politie adviseert niet meer geld mee te nemen dan nodig is, geld en pasjes gescheiden op te bergen, de portemonnee niet boven in de tas te bewaren, goed op de hand- of schoudertas te letten bij het passen van kleding of schoenen, De tas goed af te sluiten en deze niet op zij, maar voor de buik of borst te dragen. Ook waarschuwt de politie voor onbekenden die willekeurige voorbijgangers aanspreken en bijvoorbeeld vragen naar de weg of wisselgeld. Tenslotte vraagt de politie verdachte situaties altijd te melden via 0900-8844.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×