Historische binnenstad rukt op

De gemeente Leiden gaat aan de slag met één van de entreegebieden van de Sleutelstad. Mensen die met de trein naar Leiden komen, hoeven over een half jaar nog maar honderd meter te lopen voor ze zich in de historische binnenstad wanen. De Stationsweg verandert in een lommerrijke laan als daar in het voorjaar de eerste bomen worden geplant. Fietswrakken zijn tegen die tijd uit het straatbeeld verdwenen en vanaf de kruising met de Mors- en de Rijnsburgersingel lopen de bezoekers tussen de historische verlichting over klinkers.

In het voorjaar worden de Morssingel, de Rijnsburgersingel en de 2e Binnenvestgracht herbestraat. Ook krijgen de drie genoemde straten dan dezelfde lantaarnverlichting als de historische binnenstad. In de Narmstraat zijn die lantaars inmiddels geplaatst.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×