Meer inbraken studentenwoningen in november

In de rubriek ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft de politie iedere maand een overzicht van het aantal inbraken in studentenwoningen. In de afgelopen maand is er vaker ingebroken dan de maand ervoor. Dit komt overeen met de algemene tendens, dat inbraken stijgen naarmate het vroeger donker wordt en het daardoor eerder opvalt, als er niemand aanwezig is. Er werd in november acht maal ingebroken in Leidse studentenhuizen en tien keer in Oegstgeest.
Een student van een pand aan de Wassenaarseweg ontdekte dat er in zijn kamer was ingebroken, omdat dat zijn laptop niet meer op tafel stond. De inbreker had een raam opengebroken om binnen te komen.

Aan de Morsweg raakte een student zijn laptop kwijt, doordat hij de achterdeur én de deur van zijn kamer niet op slot had gedaan.

Een Griekse studente, die voor haar studie aan de Morspoort in Leiden woont, miste na een inbraak haar laptop en mobiele telefoon. De dader had haar raam opengebroken en was zo haar kamer binnengegaan.

Ook twee studenten in een pand aan de Klikspaanweg werden slachtoffer van een woninginbraak. Een inbreker gooide een steen door het raam en klom naar binnen. De laptop en telefoon van de student werden gestolen en eveneens die van zijn buurman.

Een studente in een woning aan de Hugo de Grootstraat had haar raam open laten staan. Het resultaat was dat haar laptop en telefoon gestolen waren.

In een woning aan de Morsweg rook een student onraad toen hij zag dat zijn jas niet meer aan de kapstok hing. Een dief was binnengeslopen en nam de jas mee, waarin de telefoon en muziekspeler van de student zaten.

Een studente in een pand aan de Hugo de Grootstraat kwam ’s avonds thuis en zette het raam van haar kamer open. Daarna ging zij naar de keuken en raakte in gesprek met huisgenoten. Toen zij terugkwam op haar kamer bleek haar laptop te zijn verdwenen.

Een insluiper wist een studentenpand aan het Flanorpad binnen te komen en nam een tas van een studente mee met daarin haar portemonnee, dwarsfluit en paspoort. Een andere studente in hetzelfde pand raakte door diefstal haar laptop kwijt.

Ook in Oegstgeest werden in de maand november tien studenten bestolen. Omdat er veel studenten aan de Verlengde Wassenaarseweg wonen, is het niet altijd duidelijk of iemand er nou echt woont, of met andere bedoelingen op het terrein rondhangt. De buit bestond voornamelijk uit laptops en mobiele telefoons.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×