Brug tussen de Herenstraat en de Doezastraat.

‘Van Tuinen tot Stadswijk’, uniek boek over geschiedenis Tuinstad-Staalwijk

Het wijkcomité van de Leidse Tuinstad Staalwijk heeft een boek uitgebracht over de geschiedenis van deze wijk onder de titel ‘Van Tuinen tot Stadswijk’. Het boek is samengesteld door de Leidse historicus Cor Smit. Smit heeft een lezing, die het wijkcomité twee jaar geleden organiseerde, als basis genomen om de geschiedenis van Tuinstad Staalwijk vanaf de middeleeuwen tot nu te beschrijven. Er staan allerlei leuke en interessante wetenswaardigheden in, zoals de verklaring van straatnamen en verhalen van vroeger door buurtbewoners. Het rijk geïllustreerde boek geeft een bijzonder kijkje in de geschiedenis van een bijzondere Leidse wijk.

Het boek kost € 12,- en is verkrijgbaar bij:
Het Wijkservicepunt Libertas in de Herenstraat, boekhandel De Kler aan de Breestraat, fotospeciaalzaak Nico van der Horst in de Doezastraat en het Regionaal Archief Leiden aan de Boisotkade.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×