Vluchtende automobilist blijkt in bezit van vuurwapen

Gisteravond, rond middernacht, heeft de politie een 26-jarige Leidenaar aangehouden na een achtervolging. De man reed met de auto vanuit de Telderskade de Churchilllaan op. Vervolgens sloeg de bestuurder direct weer rechtsaf de Valeriusstraat in. Toen hij de agenten in de gaten had, verhoogde hij zijn snelheid en deed even later ook zijn verlichting uit en verliet de auto. De man rende vervolgens weg en één agent zette de achtervolging in, terwijl een andere agent een omtrekkende beweging maakte en de voortvluchtige tegemoet kwam en hem aanhield. Tijdens de achtervolging gooide de Leidenaar een plastik tas weg, waarin een vuurwapen bleek te zitten. Het wapen en de auto werden in beslaggenomen en de Leidenaar is voor nader onderzoek ingesloten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×