Drie prominente Leidse kunstinstellingen nemen voortouw met ‘Utopisch Nest’

Met de aanstaande bezuinigen op gebied van Kunst en Cultuur is samenwerking tussen kunstinstellingen steeds harder nodig. In Leiden nemen drie prominente kunstinstellingen het voortouw met het samenwerkingsproject ‘Utopisch Nest’: Museum De Lakenhal, Scheltema voor actuele kunst en muziektheaterensemble De Veenfabriek. Het project wordt gesteund door het Rijk, de Stichting Doen en de Mondriaan Stichting voor de periode 2010-2013. Daarnaast heeft het ‘Ria en Henk Overduin Fonds’ voor dezelfde periode jaarlijkse steun toegezegd voor een studiereis aan een van de deelnemende kunstenaars.

Het is een uniek samenwerkingsverband waarin jaarlijks drie kleinschalige, interdisciplinaire kunstprojecten worden ontwikkeld met een experimenteel karakter. De eerste kunstenaar die voor Utopisch Nest werk maakt is Frank Halmans. Zijn werk wordt eind december 2010 onthuld en zal tot en met maart 2011 te zien zijn. Sophie Ernst zal in mei 2011 de tweede kunstenaar zijn die een project ontwikkeld. Zij is ook de eerste kunstenaar die de reisbeurs zal ontvangen.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×