Burgemeester op verjaardagsbezoek bij de heer Viele

Vanmiddag komt burgemeester Lenferink op verjaardagsvisite bij De heer J.B. Viele. Het is vandaag precies 100 jaar geleden dat deze nu Leidenaar, in Zevenhoven geboren werd. Hij woonde op een boerderij samen met zijn ouders en zes broers en zussen. Voor hij naar school ging, hielp hij zijn vader op het land. Zodra Viele zijn school afgerond had, kwam hij in dienst bij een wolfabriek, waar hij 20 jaar gewerkt heeft. Daarna werkte hij zo’n 35 jaar bij een grofsmederij. Zijn hobby’s waren voetballen, fotolijstjes maken en schilderen. Verder hielp hij, zelfs na zijn tachtigste, zijn goede vriend de heer Onderwater uit Zoeterwoude op de boerderij. Viele leerde zijn vrouw op 18-jarige leeftijd kennen. Ze trouwden en kregen twee dochters. Zijn vrouw overleed in 1978. Viele woont nu in Haagwijk en viert zijn verjaardag vanmiddag met zijn familie en medebewoners in het Grand Café. Hij vindt het leuk dat ook de burgemeester niet zal ontbreken.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×