Cacaodoppen Valkenhorstplein levensgevaarlijk voor honden

De PvdD maakt zich zorgen over het welzijn van honden, nu in de tuin bij het Valkenhorstplein cacaodoppen zijn gestrooid. Die doppen moeten ongewenste plantengroei tegengaan. Chocola en ook cacaodoppen zijn echter gevaarlijk voor honden. Ze kunnen er ernstig ziek van worden en zelfs sterven. De partij vraagt burgemeester en wethouders dan ook of zij bekend zijn met deze risico’s en of er vaker doppen gestrooid worden. Ook wil de PvdD weten of het gemeentelijk beleid zo aangepast kan worden, dat het voortaan niet meer toegestaan is cacaodoppen te strooien. De partij is daarbij benieuwd naar de grens van de bevoegdheid tussen de gemeente en woningcorporaties. Tenslotte vraagt de partij of het mogelijk is om waar de doppen gestrooid zijn, waarschuwingsbordjes voor hondenbezitters neer te zetten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×