SP-wethouder Roos van Gelderen overhandigde het beeldje dat bij de Co Verhoogprijs hoort aan winnares Femke Krijger.

Co Verhoogprijs 2010 voor Femke Krijger

Femke Krijger is de trotse winnaar van de Co Verhoogprijs 2010. De oprichtster van het Doofblinden Netwerk ontving de prijs vanavond in het Stadhuis uit handen van wethouder Roos van Gelderen. Femke Krijger ontdekte op haar zeventiende dat ze doof én blind zou worden. Toen zij in 2002 haar reguliere werk moest opgeven, richtte zij met twee vrijwilligers het Doofblinden Netwerk op. Sindsdien pleit zij voor een meer gelijkwaardige behandeling van mensen die niet kunnen horen en zien. Het netwerk is inmiddels uitgegroeid tot een grote belangenorganisatie. De jury vond dat reden genoeg om haar niet alleen te benoemen tot winnaar van de categorie Maatschappelijk/sociaal, maar ook tot winnaar van de hoofdprijs.

Krijger mocht dus het Co Verhoogbeeldje mee naar huis nemen. De winnaar in de categorie Sport en Recreatie is Ruud van Vliet. De huidige penningmeester van korfbalvereniging Sporting Trigon heeft bij deze club al vijftig jaar lang allerlei vrijwilligersfuncties verricht. De winnaar van de categorie Cultuur, Educatie, Natuur en Milieu is de heer H. van Hoogdalem, voorzitter van stichting Het Kleine Leidse Woonhuis. Die stichting heeft onder meer het wevershuisje aan de Middelstegracht gerestaureerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×