Leidse bommen ploffen in Voorschoten

2

Als er in de toekomst explosieven op Leids grondgebied worden aangetroffen, worden die voortaan in Voorschoten tot ontploffing gebracht. Leiden heeft daarover een overeenkomst gesloten met de buurtgemeente. Binnen de Leidse gemeentegrenzen is geen enkele lokatie te vinden die aan de voorwaarden voldoet om als zogenaamde ‘springlokatie’ te fungeren. Bijvoorbeeld omdat er te weinig afstand is tot bebouwing. Andere plekken, zoals de Oostvlietpolder, vindt het college niet geschikt. De afgelopen jaren werden er verschillende keren explosieven aangetroffen. Bijvoorbeeld tijdens de grootschalige baggerwerkzaamheden.

Delen

2 reacties

  1. Piet Pekelharing op

    Zullen we niet, voordat de regenten van Leiden en Voorschoten onderling gaan bepalen waar men bommen tot ontploffing wil brengen, eerst een referendum over dit onderwerp houden?

    Een alternatief is de burgers op een andere modernere wijze inspraak bieden in deze beslissing. Ik stel voor dat de gemeente een website opent met een link naar Google Maps, waarop de burger met een muisklik kan aangeven welk deel van Leiden hij of zij opgeblazen wil zien.

  2. Dat is nu een goed idee. Laten we dan allemaal het belastingkantoor of het gemeentehuis als geschikte locatie aanwijzen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline