Burcht heroverd

De restauratiewerkzaamheden aan de Burcht zijn afgerond. Het monument is weer in volle glorie hersteld en dat moet gevierd worden. Volgende week zaterdagmiddag is iedereen welkom bij de Burcht, die wethouder Jan-Jaap de Haan om 13.30 uur op spectaculaire wijze voor de stad zal terugveroveren. Daarna kan jong en oud zich vermaken met rondleidingen, riddergevechten, een markt met middeleeuwse ambachten en muziek. Om 18.00 uur is het feest voorbij.

De Burcht is het oudste monument van Leiden en als ringwalburcht uniek in Noord-West Europa. De negen maanden durende restauratie was hard nodig, omdat er grote scheuren in de muren zaten. Ouderdom, vocht en vorst hadden hun tol geëist.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×