Hongaarse onderscheiding voor medewerkers De Bakkerij

Anton Dronkers en Jacqueline Schoonwater hebben dinsdag het Gouden Kruis van de Orde van de Republiek Hongarije in ontvangst mogen nemen. Zij kregen deze onderscheiding vanwege het werk dat Diaconaal Centrum De Bakkerij al zo’n 20 jaar verzet voor de kwetsbare en arme bewoners van de Roemeense regio van Targu Mures, waar ook Hongaren wonen. IN samenwerking met de plaatselijke diaconie heeft De Bakkerij er gewerkt aan onder andere een hartkliniek, een woonproject voor jongeren en de bouw van huizen voor dakloze gezinnen. Nog ieder jaar reizen diaconale medewerkers samen met een groep jongeren naar het gebied, om er te werken aan de Leidse Straat of andere projecten.

De onderscheiding werd dinsdag uitgereikt op de Hongaarse ambassade in Den Haag. David Szesztai, als zaakwaarnemer a.i. van de ambassade, sprak daar zijn waardering uit voor de grote inzet van De Bakkerij. Het is zeer uitzonderlijk dat deze Hongaarse onderscheiding aan kerkelijke medewerkers wordt toegekend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×