Baby’s in beeld bij LUMC

Ouders die hun pasgeboren baby in het LUMC moeten achterlaten, hoeven hun boreling vrijwel geen moment uit het oog te verliezen. Sinds woensdag hangen er Webcams boven de couveuses op de afdeling Neonatologie van het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum. Via een beveiligde internetverbinding, kunnen de ouders en andere familieleden die beschikken over de gebruikersnaam en het wachtwoord, de baby blijven volgen. Alleen wanneer het kindje wordt verzorgd of een medische behandeling moet ondergaan, gaat de camera even uit. De videobeelden worden niet bewaard en zijn geluidloos.

Woensdag is ook de multifunctionele ouderkamer in gebruik genomen. Hier kunnen ouders terecht voor een moment van rust, het afkolven van melk, een gesprek met de arts, en in noodgevallen zelfs een overnachting. De ouderkamer en de webcams, zijn mede betaald door de donateurs van het Willem-Alexander Kinderfonds.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×