Sterrenkundige Rob van Gent vertelt over Ster van Bethlehem

Museum Boerhaave organiseert op tweede Kerstdag een interessante lezing voor ouders en tegelijkertijd een leuke workshop voor kinderen. Terwijl de ouderen naar de lezing van sterrenkundige dr. Rob van Gent luisteren, die zal vertellen over de Ster van Bethlehem, kunnen de kinderen een eigen telescoop in elkaar knutselen. De Ster van Bethlehem voerde de drie wijzen uit het Oosten naar de stal, waar Jezus was geboren. Deze ster werd zodoende gezien als een goddelijk teken, waar diverse uitleggen aan gegeven zijn. Zo is ondermeer geopperd dat de Ster van Bethlehem een komeet, een samenstand van planeten, een exploderende ster (nova of supernova) of een UFO is geweest.

Van Gent is als onderzoeker verbonden aan het NWO-project Nederlandse hemelcartografie en houdt zich bezig met de geschiedenis van astronomie en astrologie, de historie van hemelkaarten en kalenders en tijdmeting.
De lezing start om 14.00 uur.

Meer info: www.museumboerhaave.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×