Apen, foto: PR.

Ouderwetse voorstelling in De Lakenhal

In de kerstvakantie kunnen jong en oud genieten van een ouderwetse voorstelling met toverlantaarns in Museum De Lakenhal. Deze ‘laterna magica’s’ maken deel uit van de vroegste collectiestukken en waren oorspronkelijk bedoeld voor vertoning aan volwassenen, met voorstellingen van ambachten en menselijke figuren. Latere schenkingen aan het museum bestaan uit plaatjes voor gebruik in de kinderkamer. Elisabeth Waagmeester-Wagenaar en Joost Waagmeester laten kinderen kennismaken met deze ouderwetse vorm van vermaak met voorstellingen over onder andere Indianen, aapjes, stierenvechters en kamelen.

De doorlopende voorstelling vindt plaats op 22 december tussen 11.30 en 15.30 uur. De toegang is gratis tot 18 jaar en op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum.

Meer info: www.lakenhal.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×