Veel interesse voor Schrijversbuurt

Er is veel belangstelling voor de Schrijversbuurt, het nieuwbouwproject van Portaal waaraan sinds vorige week dinsdag gewerkt wordt. De buurt rond de Nicolaas Beetsstraat in het Haagwegkwartier, zal bestaan uit 25 appartementen en 78 twee- en drielaagse eengezinswoningen. Het gaat daarbij om 71 huur- en 32 koophuizen.Om de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken, is voor de eengezinswoningen gekozen voor een prefab systeem. Dat betekent dat Grote onderdelen van de huizen al in de fabriek gemaakt zijn. Ze hoeven op de bouwplaats alleen gemonteerd te worden. Doordat deze werkwijze de bouw versneld, zijn de eengezinswoningen waarschijnlijk al in de zomer beschikbaar. Het appartementencomplex wordt op traditionele wijze gebouwd en is over ongeveer een jaar klaar. Van de koopwoningen is sinds augustus 85% verkocht. Van de huurhuizen is dat percentage nog hoger.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×