Weer 10 jaar cel voor moord in Oppenheimstraat

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep opnieuw 10 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 37-jarige man uit Leiderdorp die ervan wordt verdacht zijn ex-vriend op 18 december 2008 in diens woning aan de Oppenheimstraat te Leiden te hebben doodgestoken. De rechtbank te Den Haag veroordeelde de verdachte voor dit feit eerder tot 10 jaar gevangenisstraf. De verdachte ging daartegen in hoger beroep. De rechtbank doet naar verwachting op 28 december uitspraak.

Op 18 december 2008 is de verdachte naar de woning van zijn ex-vriend gegaan. Hij heeft het slachtoffer daar meerdere keren met een mes gestoken, waardoor het slachtoffer uiteindelijk overleed. De verdachte heeft vervolgens getracht de woning er uit te laten zien alsof er een roofmoord had plaatsgevonden en heeft in de buurt van de woning van het slachtoffer 112 gebeld.
 
Het OM gaat ervan uit dat de verdachte het niet kon verkroppen dat de relatie met het slachtoffer was beëindigd. De advocaat-generaal heeft ter zitting benadrukt dat het een zeer ernstig feit betreft. De advocaat-generaal neemt het de verdachte bovendien bijzonder kwalijk dat hij het feit heeft gepleegd in de woning van het slachtoffer, een plek waar iemand zich bij uitstek veilig moet voelen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×