Kerstkaartenactie PvdD

Zondagmiddag deelt de Partij voor de dieren kerstkaarten uit aan het winkelend publiek in de binnenstad. Op die kaarten staan diervriendelijke recepten. Met deze actie wil de partij aandacht vragen voor het grote dierenleed in Nederland. Volgens Dick de Vos van de PvdD leven dieren in de vee-industrie vaak in erbarmelijke omstandigheden, om vervolgens massaal gedood te worden en te eindigen als onderdeel van het kerstdiner. In december wordt volgens hem ruim 2 miljoen kilo meer vlees gegeten dan in andere maanden. De partij vindt het tegenstrijdig dat kerst enerzijds een tijd van bezinning is, maar dat er anderzijds weinig aandacht is voor het dierenleed op het kerstmenu. De partij hoopt dat de ontvangers van de kaarten vaker diervriendelijk zullen eten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×