Foto: RAL.

‘Uit de papieren schatkamer van Hillegom en De Vennip’ bij RAL

Vanaf donderdag 23 december is in de vitrine bij de entree van het Regionaal Archief Leiden (RAL) de mini-expositie ‘Uit de papieren schatkamer van Hillegom en De Vennip’ te zien. De tentoonstelling is samengesteld aan de hand van archiefstukken van het dorps- en ambachtsbestuur van Hillegom (1631-1813) en van het dorps- en ambachtsbestuur van De Vennip (1592-1814), die sinds 2009 in het bezit zijn van het RAL. Hillegom is al in de vroege Middeleeuwen ontstaan en de bewoners hielden zich aanvankelijk bezig met akkerbouw en veeteelt. Vanaf het midden van de negentiende eeuw startte de bloembollenteelt, die in deze streek een grootschalige vorm heeft aangenomen. De Vennip was een gehucht tussen het Haarlemmermeer en het Leidse Meer. Tot 1855 bleef dit kleine eilandje en twee stukjes grond bij Hillegom een zelfstandige gemeente.

De tentoonstelling is te bezoeken tot 26 februari 2011. Meer info en openingstijden: www.archiefleiden.nl

Cultuur Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×