Lucas van Leyden, 'Het Laatste Oordeel' (detail), foto: PR.

‘Werk in uitvoering’ nadert einde

Museum de Lakenhal sluit op 31 december haar succesvolle project ‘Werk in uitvoering’ af. Ruim 12.000 historische objecten werden opnieuw onderzocht en geregistreerd in het bijzijn van publiek. Hiermee won het museum de Museumprijs Zuid-Holland 2010. Het aanstaande nieuwe jaar staat in het teken van de renaissance. Van 20 maart tot en met 26 juni presenteert De Lakenhal, in nauwe samenwerking met het Rijksmuseum Amsterdam, ‘Lucas van Leyden en de Renaissance’. ‘Het Laatste Oordeel’ uit de Lakenhal, dat door de ruim 40.000 bezoekers van ‘Werk in Uitvoering’ is gekozen als hun favoriete topstuk, wordt getoond in combinatie met twee andere drieluiken: ‘Dans om het Gouden Kalf’ uit het Rijksmuseum en ‘Christus geneest de blinde van Jericho’ uit de Hermitage in Sint Petersburg.
Meer informatie en het complete tentoonstellingsoverzicht: www.lakenhal.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×