MuseumJeugdUniversiteit begint weer

Vanaf februari kunnen leergierige kinderen van 8 tot 12 jaar weer naar de MuseumJeugdUniversiteit. Dit keer worden de kindercolleges verzorgd in zes Leidse en twee Rotterdamse musea. De Leidse musea zijn Naturalis, Museum Volkenkunde, Museum Boerhaave, Hortus Botanicus, het Rijksmuseum van Oudheden en Stedelijk Museum De Lakenhal/Regionaal Archief Leiden. De colleges vinden plaats op zondagen en woensdagen en gaan over spannende, grappige of opmerkelijke onderwerpen, die te maken hebben met de museumcollecties. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van de musea of gerenommeerde wetenschappers van de landelijke universiteiten. Kinderen die een aantal colleges bijgewoond hebben, ontvangen een diploma. Meer over de MuseumJeugdUniversiteit staat op www.museumjeugduniversiteit.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×