“Njord” winnaar Nederlands Kampioenschap op roeimachine

De Koninklijke Studenten Roeivereniging “Njord” is winnaar geworden van het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien. Nu op de meeste wateren een ijslaagje ligt en het sowieso te koud is om buiten te roeien, trainen veel professionele roeiers op de ergometer, een indor roeimachine. Ook voor deze indor variant bestaat een heus Nederlands Kampioenschap, dat zaterdag 11 december plaatsvond. “Njord” sleepte bij de senioren de hoofdprijs in de wacht. De vereniging heeft dat te danken aan Harmen Eefting, die in 05.49,7 minuten een digitale afstand van 2km roeide. Dat is bovendien maar 0,3 seconden verwijderd van het Nederlands record. Ook andere roeiers van “Njord” lieten op de roeimachine zien dat zij heel wat in hun mars hadden en eindigden in de diverse klassen in de top vijf.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×