Rijnland verkoopt eigendommen om stijging belasting te beperken

Uit de vastgestelde programmabegroting van het hoogheemraadschap van Rijnland blijkt dat de waterschapsbelasting over volgend jaar iets stijgt. Om te voorkomen dat de belasting te snel verder omhoog gaat, heeft het hoogheemraadschap besloten om actiever in te zetten op de verkoop van een aantal eigendommen. Het gaat dan om gronden en andere bezittingen die geen directe (toekomstige) functie in het waterbeheer hebben. Alle gebouwen en terreinen die in gebruik zijn voor het waterbeheer blijven dus in het bezit van Rijnland. Bovendien geldt voor gebruikers van de grond, zoals opstalhouders, het eerste kooprecht. Als zij dat aankoopaanbod afslaan, wordt de grond aan andere belangstellenden verkocht en mogen ze de grond blijven gebruiken zo lang de gebruikovereenkomst loopt.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×