Sneeuw verraadt hennepkwekerij in flat

Dankzij de sneeuw, is de politie gisteren een hennepkwekerij op het spoor gekomen. Het viel op dat het dak van een flat aan de Van Kinsbergenlaan niet was besneeuwd, hoewel andere daken wel voorzien waren van een dikke witte laag. Agenten vonden in de woning twee ruimtes waarin een hennepkwekerij was opgezet, voorzien van bevloeiingsinstallatie. Er waren in totaal 173 jonge hennepplanten. In één ruimte stonden meerdere droogrekjes met resten henneptoppen. In de woonkamer werden spullen aangetroffen die gebruikt worden bij het verpakken van verdovende middelen. Ook lagen er gripzakjes met een gebruikershoeveelheid henneptoppen, een hoeveelheid harddrugs, mobiele telefoons en geld. Alles is in beslaggenomen. De planten en apparatuur worden vernietigd. De 27-jarige bewoner, die in zijn flat werd aangehouden, is waarschijnlijk ruim een half jaar geleden met het kweken begonnen en heeft twee keer eerder geoogst. Het energiebedrijf doet aangifte van diefstal van de stroom.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×