Alerte melder voorkomt inbraak

Gisteravond rond 20.45 uur heeft de politie een 26-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Beetslaan. Een buurtbewoner, die de Hagenaar met een brandende zaklantaarn in de hand aan de achterzijde van het huis zag rommelen, belde 112 en hield de politie op de hoogte van de gang van zaken, het signalement en de vluchtroute. Agenten, die op dat tijdstip over de Papelaan reden zagen de verdachte vlak langs de politieauto rennen en gingen hem eveneens rennend achterna. Na een worsteling werd de inbreker aangehouden. Bij de woning werden braaksporen en schoensporen in de sneeuw aangetroffen. Meerdere spullen van de verdachte zijn in beslaggenomen. Ook de auto van de verdachte die in de buurt geparkeerd stond, werd meegenomen voor verder onderzoek.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×