Jachtverbod provincie

Vanaf vandaag mag er in Zuid-Holland voor onbepaalde tijd niet gejaagd worden op wilde eenden, fazanten, houtduiven, konijnen en hazen. Door het aanhoudende winterse weer is de conditie van deze dieren verminderd. Ze hebben te leiden onder de vorst en kunnen nauwelijks open water en voedsel vinden. Ook zijn er minder schuilmogelijkheden voor hen. Het verbod geldt niet voor het afschot van ree├źn en damherten. Juridisch valt het doodschieten van deze dieren niet onder de jacht, maar onder faunabeheer en schadebestrijding. Volgens de provincie leiden deze hoefdieren minder onder de strenge winter. De ontheffingen die de provincie vanwege schadebestrijding verleend heeft voor het afschieten van (water)vogels zoals ganzen, zijn wel opgeschort. De provincie heeft bij het nemen van deze besluiten advies ingewonnen van het Faunafonds, de Faunabeheereenheid Zuid-Holland en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Deze organisaties steunen het besluit om over te gaan tot sluiting van de jacht.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×