Geschiedenis van Leidse Vogelwijk gebundeld

Op 10 januari zal het eerste exemplaar van het boekje ‘De Vogelwijk, geschiedenis van een Leidse buurt’ aangeboden worden aan wethouder Pieter van Woensel. Het boekje gaat in op de interessante achtergronden van deze Leidse wijk, waar zo’n 3500 jaar geleden de eerste Vogelwijkers gingen wonen. Veel later, in de ijzertijd, vestigden zich akkerbouwers, gevolgd door Germaanse boeren en Romeinse soldaten. In de 13e eeuw verrees aan de rand van de huidige wijk het middeleeuwse kasteel Paddenpoel van de Leidse burggraven, dat in de 15e en 16e eeuw plaats maakte voor een klooster. Na vernietiging van het klooster woonden er nog eeuwenlang keuterboeren op ‘Poel’. De Vogelwijk, zoals men die nu kent is ontstaan in de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Het is een boekje van 144 pagina’s met 16 pagina’s kleurenfoto’s is te koop bij de Kler aan de Breestraat en Kempenaarstraat (Oegstgeest) voor € 16,00.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×