Negen inbraken Leidse studentenhuizen in decembermaand

In de rubriek ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft de politie weer een overzicht van de inbraken in studentenwoningen in Leiden, nu in de maand december. In totaal werd er negen keer ingebroken, waarbij soms meerdere studenten in één pand de dupe werden:
Een buitenlandse studente in een studentenhuis aan de Koningstraat ontdekte begin december dat er was ingebroken in haar kamer. Er waren geen sporen van braak, dus de dieven zijn waarschijnlijk binnengekomen door ‘hengelen’. Haar digitale camera en haar laptop waren verdwenen.
Aan de Verlengde Wassenaarseweg kwamen inbrekers via het raam een studentenkamer binnen en namen sieraden en geld mee.
In een studentenwoning aan de Kaarsenmakersstraat kwam een inbreker een kamer binnen, toen de bewoner even in de keuken was. Toen zij terugkwam op haar kamer was haar laptop gestolen.

In een studentenhuis aan de Klikspaanweg werd geld gestolen uit een studentenkamer, die niet op slot was. Ook de fiets van de student werd gestolen uit het pand.

Een inbreker gooide bij een studentenkamer aan de Hugo de Grootstraat een ruit in en greep een laptop van een bewoonster van haar bureau.

Ook aan de Papengracht werd een raam ingegooid en de laptop van een studente gestolen. Een huisgenote had het kapotte raam afgedicht, waardoor de politie geen sporenonderzoek meer kon verrichten.

Een student die ’s avonds weg was geweest, kwam terug in zijn studentenhuis aan de Hogewoerd en zag dat zijn kamerdeur openstond. De deur was wel op slot, maar grofweg opengetrapt en zijn portemonnee was verdwenen.

In een studentenpand aan de Tomatenstraat werden een aantal computers gestolen, nadat de deur was opengebroken.

Van een student die woont aan de Morsweg werd een gitaar uit zijn niet afgesloten studentenkamer gestolen. Uit hetzelfde huis werden dat weekend ook een computer en een beeldscherm gestolen van medebewoners gestolen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×