John Macfarlane, foto: PR.

Leidse première ter ere van jubilerend dirigent John Macfarlane

Op zondag 23 januari wordt een bijzonder concert gegeven in de Leidse Stadsgehoorzaal. Ralph Vaughan Williams’ ‘An Oxford Elegy’ voor spreker, koor en orkest, zal voor het eerst in Nederland worden uitgevoerd. Deze première is een onderdeel van een bijzonder concert, dat plaatsvindt ter ere van de jubilerende (70 jaar) dirigent John Macfarlane, die geneeskunde in Oxford heeft gestudeerd en als reumatoloog in het LUMC én als musicus in Leiden een lange staat van dienst heeft. Daarnaast heeft de Sleutelstad een stedenband met Oxford en het is dan ook heel toepasselijk, dat de première hier gehouden wordt. Het concert is tot stand gekomen met medewerking van het Toonkunstkoor Leiden en van de Leidse solist, Rick van Vliet, die optreedt als spreker in het stuk van Willams. Verdere medewerking wordt verleend door de bariton Laurence Whitehead (ex-King’s College Choir Cambridge), het Voorburgs Vocaal Ensemble en het RBO-Sinfonia.

Het concert begint om 16.00 uur. Meer info en reserveren van de kaarten: sue.macfarlane@gmail.com

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×