Dick de Vos van de Partij voor de Dieren maakt een statement door wethouder dierenwelzijn Frank de Wit een toastje paling aan te bieden op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden. (Foto: Chris de Waard).

PvdD: "Gemeente negeert palingverbod"

De Partij voor de Dieren is hevig ontstemd dat de gemeente Leiden, ondanks een vorig jaar aangenomen palingverbod, toch toastjes met paling heeft geserveerd op de officiële nieuwjaarsreceptie in de Pieterskerk. Omdat de receptie op maandag werd gehouden vindt fractievoorzitter Dick de Vos het bovendien een gemiste kans dat Leiden er geen ‘Meat Free Monday’ van heeft gemaakt. In een serie vragen wil hij opheldering over het overtreden van het palingverbod en roept hij op om voortaan ook meer vegetarische hapjes te serveren. Vleeshapjes moeten volgens de PvdD voortaan van biologisch gehouden dieren komen. Tenslotte wil de partij weten hoeveel de receptie Leiden heeft gekost.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×