Drie aanhoudingen voor heling scooter dankzij internet

Woensdagavond zijn drie Leidenaars aangehouden voor heling van een scooter. Een man uit de provincie Utrecht wiens motorscooter onlangs gestolen was, hoorde van kennissen dat het voertuig op internet te koop werd aangeboden door een Leidenaar. Hij nam contact op met de politie, die hem adviseerde een afspraak met de verkoper van de scooter te maken. Op het afgesproken tijdstip ging de rechtmatige eigenaar samen met een agent in burger naar de afgesproken plaats. In de omgeving hadden enkele agenten zich verdekt opgesteld. De twee mannen werden opgewacht door drie Leidenaars van 18, 20 en 21 jaar, die hen meenamen naar een schuur aan de Surinamestraat. De Utrechtenaar herkende zijn scooter daar, waarop de agenten tot aanhouding overgingen. Zodra de drie onraad roken, vluchtten ze in verschillende richtingen. Ondanks die ontsnappingspoging, konden ze alle drie worden aangehouden. De politie vond in de schuur nog twee scooters, scooteronderdelen en gereedschap. Alles is voor nader onderzoek meegenomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×