Vrouw aangerand en bijna beroofd bij de Haven

Een 28-jarige vrouw uit Leiden werd in de vroege ochtend van afgelopen zaterdag, rond 06.00 uur, aangerand bij de Haven. De vrouw liep vanaf de Haarlemmerstraat richting de Zijlpoort en hoorde ter hoogte van restaurant Porto Pino iemand naar haar roepen. Ze reageerde daar niet op en liep stug door, totdat ze plotseling om haar middel werd vastgepakt en aangerand. De Leidse sloeg van zich af, waardoor haar belager op de grond viel en zij rende weg. De aanrander stond ineens weer voor haar op de brug na de Zijlpoort en probeerde de vrouw tegen de grond te werken, terwijl hij ondertussen ook naar haar tas greep. De vrouw wist opnieuw te ontsnappen en rende de Zijlpoort weer door om achter restaurant Wessels snel 112 te bellen. De dader viel meerdere keren om en leek onder invloed te zijn. De politie zocht in de omgeving naar de man, maar trof hem niet meer aan. Mogelijke getuigen, of mensen die denken de dader te kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De man naar wie gezocht wordt is tussen de 18 en 20 jaar oud. Zijn voortanden zijn deels afgebroken en hij droeg die ochtend een blauwe jas met capuchon.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×