VVD bezorgd over opslag gevaarlijke stoffen

Naar aanleiding van de grote brand bij Chemie-Pack in Moerdijk, stelt de VVD het college enkele schriftelijke vragen. De partij wil weten hoe het staat met de brandveiligheid van mogelijk in Leiden gevestigde bedrijven die grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen opgeslagen hebben. De zorgen van de VVD zijn extra groot, omdat in een onlangs uitgekomen rapport van de VROM-inspectie staat dat bij 58% van de in totaal 340 Nederlandse bedrijven die grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen bewaren, de brandveiligheid niet in orde is. Dat komt aan de ene kant doordat de overheid niet de juiste voorwaarden voor de milieuvergunning gesteld heeft, waardoor niet adequaat gehandhaafd kan worden. Aan de andere kant controleert de overheid ook onvoldoende of de bedrijven zich aan de vergunningsvoorwaarden houden.

De partij wil onder andere van het college weten of er in Leiden opslagen van gevaarlijke stoffen zijn, en wie het gezag daarover heeft. Ook wil de partij weten of de gemeente voorbereid is op een grote brand zoals die in Moerdijk en of de veiligheid van de bewoners in zo’n situatie gewaarborgd kan worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×