Horeca ziet niks in opgedrongen openingstijden

De Leidse horeca wil het niet, de binnenstadbewoners willen het niet, de politie wil het niet en zelfs het college van b&w wil het niet. Maar toch lijkt het te gaan gebeuren. Een meerderheid van D66, PvdA en VVD in de Leidse gemeenteraad is voor het vrijgeven van de openingstijden in de Leidse horeca. In het initiatiefsraadsvoorstel van de drie partijen wordt voorgesteld om de binnenkomsttijden af te schaffen. De Leidse horecaondernemers zijn dik tevreden met de huidige tijden en zien helemaal niks in de opgedrongen verruiming die alleen een oplossing lijkt te zijn voor een handvol kroegen waar je nu ook al tot (te) laat binnen wordt gelaten. Voor hen zou het een legalisering van de bestaande situatie betekenen.

Morgenavond praat de gemeenteraad over het raadsvoorstel. Dat voorziet overigens wel in een evaluatie na een jaar. Naar verluidt zou de PvdA daar een half jaar van willen maken.

Leiden horecatijden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×