Ad Koppejan heeft binnen de CDA Tweede Kamerfractie de provincie Zuid-Holland toegewezen gekregen als aandachtsgebied. Vanavond was hij daarom te gast tijdens de nieuwjaarsreceptie van het CDA Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Koppejan: "CDA moet zich aanpassen aan veranderende tijden"

Tweede Kamerlid Ad Koppejan van het CDA hield afgelopen avond zijn Leidse partijgenoten voor dat de partij zich moet aanpassen in een veranderende wereld. Ook wethouder Jan-Jaap de Haan ziet die noodzaak: “Zaken gaan tegenwoordig zo snel. Meerderheden worden soms via twitter sneller gevormd dan dat de computers op het stadhuis opstarten.” Die enorme snelheid waarmee zaken tegenwoordig gaan, verdienen volgens De Haan tegenwicht in de vorm van een ‘duurzame agenda’ waar Leiden ook de komende vijf, tien of vijftien jaar iets aan heeft. Ook prees hij de nieuwe politieke verhoudingen in Leiden: “De raad is weer echt de baas van de stad.” Ook binnen het college zijn de verhoudingen goed. Zo goed zelfs dat de recent genomen beslissingen over de bezuinigingen tot wel 25 miljoen euro binnen het college in enkele dagen genomen werden. De Haan: “Dat wijst op vertrouwen. We waren echt bereid om samen pijn te lijden.”

De Haan ziet in die enorme bezuinigingen ook kansen. Bijvoorbeeld om bepaalde zaken weer eens goed tegen het licht te houden en om te vormen. Tijd voor een scherpe discussie waarin prioriteiten opnieuw worden gesteld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×