Lakenfeesten en Leiden Culinair twee weken eerder

4

De Leidse Lakenfeesten en Leiden Culinair worden dit jaar twee weken eerder gehouden. De start is op donderdag 23 juni met de Peurbakkentocht. De organisaties kiezen daarvoor, omdat op 1 juli de schoolvakanties beginnen en veel mensen dan op vakantie gaan. De drakenbootraces verhuizen overigens niet mee en worden gewoon op de eerste zaterdag van juli gehouden. Dat kan niet anders in verband met kampioenschappen. Het is geen toeval dat allebei de evenementen eerder beginnen. De besturen hebben de handen ineen geslagen en gaan voortaan veel meer samen optrekken. Beide organisaties blijven wel zelfstandig.

Volgens Paul Dirkse (bestuurslid Leiden Culinair) en Nilles Raken (bestuurslid Lakenfeesten) levert dat allerlei voordelen op. Zo hopen de organisaties meer mediaaandacht te krijgen door gezamenlijk op te trekken, kunnen programma’s beter op elkaar worden afgestemd en kan er wellicht zelfs een gezamenlijke hoofdsponsor gevonden worden.

Leiden Culinair

Leiden Culinair gooit dit jaar de boeg om. De afgelopen jaren wilde het bestuur al graag dat het culinaire evenement op de Garenmarkt weer meer een proeverij werd, maar slaagde daar toen niet in. Restaurants wilde toch graag de mogelijkheid om zich uitgebreid te presenteren met eigen paviljoens en terrassen. Die mogelijkheid krijgen ze niet meer. Er komen enkele centrale keukens waarvan de restaurants gezamenlijk gebruik gaan maken. De middenbar verdwijnt en maakt plaats voor een podium met daar omheen zoveel mogelijk ruimte voor een groot terras. Bezoekers kunnen bij één van de afhaalpunten hun hapjes ophalen en vervolgens ergens gaan zitten. Leiden Culinair, dat dit jaar voor de 25e keer wordt georganiseerd, gaat daarmee terug naar de basis. Zelfs een terugkeer van de ‘Pegel’ als betaalmiddel wordt niet uitgesloten.

Lakenfeesten

Bij de Lakenfeesten verandert er dit jaar nog weinig. Het wordt de eerste editie die niet onder leiding van Aad van der Luit georganiseerd wordt. Nilles Raken denkt wel dat er in 2012 wat wijzigingen doorgevoerd worden, maar dit jaar houdt de organisatie nog zoveel mogelijk bij het oude.

Delen

4 reacties

 1. De Stamgasten op

  23 JUNI….. 2 WEKEN EERDER!!!

  even denken… 13 zondagen bouwen en dat om de week??? oeps

  dat redden we dan niet meer hahahaha.

  De Stamgasten zijn er weer bij (als we weer mee mogen doen)

  het word weer geweldig, we zien elkaar op 23 juni.

  Groetjes Ruud Poeliejoe

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline