Stomdronken vrouw in de boeien geslagen

Een 33-jarige automobiliste uit Leiden is gisteravond aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten die over de Voorschoterweg op de linkerrijstrook richting Leiden reden zagen de vrouw, die op de rechterrijstrook reed, plotseling een beweging naar links maken. De politieauto moest hierdoor hard afremmen en de agenten zagen, dat de vrouw snel optrok en ervandoor ging. De achtervolging werd ingezet en de vrouw werd tot stoppen gemaand. De bestuurster bleek stomdronken te zijn; zij sprak met dubbele tong en begon op een gegeven moment te schreeuwen en om zich heen te slaan. Een blaastest mislukte keer op keer, dus moest zij mee naar het bureau. De vrouw werkte niet mee en verzette zich hevig tegen de aanhouding. Zij werd tenslotte geboeid overgebracht naar het politiebureau. De blaastest op het bureau gaf een overschrijding aan van ruim vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol in het verkeer. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×