Whisky Festival verhuist naar Den Haag

Het Whisky Festival keert Leiden na zeven jaar de rug toe en verhuist naar Den Haag. De organisatie stond niet te springen om te verhuizen, maar zag zich na een huurverhoging van 80% die de Pieterskerk doorvoert genoodzaakt om uit te wijken naar een andere locatie. Ook kreeg het festival beperkingen van de kerk opgelegd. Afgelopen week zei directeur Frieke Hurkmans van de Pieterskerk nog te hopen dat het festival voor Leiden behouden zou blijven. Het tarief van de Pieterskerk is volgens haar ook na de verhoging nog lang niet marktconform voor de Leidse toplocatie.

Met de verhuizing naar De Grote Kerk in Den Haag keert het festival terug naar de plek waar het in 2001, 2002 en 2003 ook al werd gehouden. Dit jaar wordt het International Whisky Festival gehouden op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november. Ook voor 2012 en 2013 heeft het festival al afspraken gemaakt met de Grote Kerk in Den Haag.

Leiden Regio proveniershuisjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×