Aandacht voor Leidsche ommelanden

De eerste projecten in de Leidsche Ommelanden gaan van start. De gemeenten Leiden, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Katwijk, Oegstgeest en Teylingen hebben hierover samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland en de federatie van Agrarische Natuurverenigingen de Groene Klaver, afspraken vastgelegd in een overeenkomst, die binnenkort ondertekend wordt. Die overeenkomst is een reactie op de in 2009 ondertekende Ambitieverklaring Samen Groen. In deze verklaring spreken de partijen de wens uit dat de brede groene zone rond de agglomeratie van Leiden voor de lange termijn groen en open blijft en beter toegankelijk moet worden voor recreatie. Ook moeten er betere verbindingen tussen de stad en het platteland komen. Binnenkort gaan de eerste projecten in het gebied van start. Eén van die projecten is de verbeterde ontsluiting van de Boterhuispolder, waarin meer fiets- en wandelpaden en andere recreatieve faciliteiten moeten komen, zonder dat dat ten koste van de agrarische mogelijkheden gaat. Een ander project is de omvorming van het Ghoybos bij de afrit Leiderdorp aan de A4, tot een aantrekkelijk recreatiegebied. In het A4 informatiecentrum, zal in februari een tentoonstelling worden ingericht over de Leidsche Ommelanden.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×