De busremise van Connexxion tussen de Boerhaavelaan en het spoor gaat in de verkoop. (Foto: Bing Maps).

Connexxion doet busremise in de verkoop

Busbedrijf Connexxion verkoopt de remise aan de Rijnsburgerweg. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is het in bezit hebben van dergelijke terreinen niet meer wenselijk voor het OV-bedrijf. “Het is nog een erfenis van de NZH.” Waneer de remise precies in andere handen gaat is nog niet bekend. De gesprekken over de verkoop lopen nog. Met wie wil ze niet zeggen, maar eerder gaf VVD-wethouder van Woensel aan dat het terrein mogelijk kan worden betrokken bij de herontwikkeling van het stationsgebied.

Connexxion blijft het terrein met de gebouwen in elk geval tot eind 2012 gebruiken. Dan loopt de huidigie vervoersconcessie af. Bij de onderhandelingen over een nieuwe concessie wordt ook meegenomen waar de bussen na 2012 terecht kunnen voor onderhoud, reparatie en stalling.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×