Jubileumjaar DE Bakkerij

Voor Diaconaal Centrum De Bakkerij is 2011 een jubileumjaar. De kerkelijke hulpverleningsorganisatie bestaat 25 jaar en zal dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Onder het motto “25 jaar helpen waar geen helper is” vinden er komend jaar allerlei jubileumactiviteiten plaats. De feestelijkheden beginnen met de nieuwjaarsreceptie volgende week vrijdag om 16.30 uur. Tijdens die bijeenkomst zal Anton Dronkers, die als diaconaal predikant aan de wieg gestaan heeft van De Bakkerij, het jubileum officieel openen.

De Bakkerij opende op 17 januari 1986 de deuren in de gebouwen van het voormalige Huiszittenhuis aan de Oude Rijn. De Bakkerij, die voor veel Leidenaars een begrip geworden is, heeft zich de afgelopen kwart eeuw ingezet voor onder andere vluchtelingen, dak- en thuislozen, psychiatrische patiënten en mensen met geldproblemen. Ook ondersteunt het Diaconaal Centrum initiatieven als de Voedselbank en de gezondheidszorg voor illegalen. De afgelopen jaren is ook een intensieve samenwerking met de Rooms-katholieke diaconie tot stand gekomen. Vruchten van die samenwerking zijn onder andere het jongerenproject M25 en de start van de eerste Leidse Straatpastor vorige maand.

De Bakkerij is te vinden aan Oude Rijn 44 b/c. Meer informatie is te vinden op www.debakkerijleiden.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×