Foto: PR.

Voorlezen aan allerjongsten is zeker moeite waard

“Begrijpen baby’s verhaaltjes en kunnen ze al naar plaatjes kijken?” Het antwoord is “Ja, baby’s kunnen meer dan je denkt”, aldus BoekStart een programma, dat ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken en lezen. Wethouder Maat opent maandag 31 januri bij BplusC locatie Leiderdorp het programma BoekStart voor Leiderdorp. Op donderdag 3 februari is de officiële start in Leiden, die verricht wordt door Wethouder Jan-Jaap de Haan. Ouders van baby’s vanaf vier maanden oud ontvangen van beide gemeentes een speciale waardebon voor het gratis lidmaatschap van hun baby en kunnen een BoekStart-koffertje ophalen. In het koffertje zit een babyboekje en een CD met liedjes en versjes.

BplusC heeft in haar verschillende bibliotheeklocaties een speciale babyhoek ingericht met boekjes voor baby’s van twee tot 12 maanden.

Boekstart is een onderdeel van Kunst van Lezen, een initiatief van het Ministerie van OCW, uitgevoerd door Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. BplusC werkt binnen het project samen met de gemeentes Leiden en Leiderdorp en de consultatiebureaus van de GGD Hollands Midden.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×