Uitbreiding Vijf Meihal van start

De gemeente Leiden en ZZ Leiden Basketbal hebben Dura Vermeer Bouw opdracht gegeven om het thuishonk van de Leidse basketballers uit te breiden. Nu alle procedures zijn doorlopen, kan de bouw op korte termijn van start. Aan de achterzijde van de hal wordt een extra tribune gebouwd, waardoor de hal straks zo’n 2000 bezoekers kwijt kan. De hal voldoet daarmee aan de voorwaarden om ook dienst te blijven doen nu ZZ Leiden op europees niveau meespeelt. Voor de uitbreiding heeft de gemeente een half miljoen uitgetrokken. Daarvan betaalt ZZ Leiden de helft terug in vijf jaarlijkse termijnen van zo’n 50.000 euro.

De uitbreiding van de hal valt volgens burgemeester Lenferink wel duurder uit dan de eerder geraamde vijf ton. Die meerkosten komen voor rekening van de basketballers.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×