Miljoenen voor knelpunten arbeidsmarkt

3

De provincie, het Zuid-Hollandse bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen investeren komend jaar bijna €7miljoen in de oplossing van knelpunten op de arbeidsmarkt. Veel sectoren kampen met een tekort aan hoger opgeleide werknemers, of verwachten een tekort daaraan in de nabije toekomst. De provincie richt zich bij de financiering op economische clusters die van vitaal belang zijn voor Zuid-Holland: de Greenports, Life & Health Sciences, Transport & Logistiek en Water- & Deltatechnologie en zal in tien nieuwe en dertien bestaande projecten in die clusters investeren. Vanuit Zuid-Holland is daarvoor €2,1miljoen gereserveerd. Doordat het bedrijfsleven en onderwijs voor iedere euro van de provincie €2,30 neerleggen, komt de investering neer op bijna €7miljoen. De provincie investeert in de verbetering van knelpunten die door werkgevers gesignaleerd zijn en ondersteunt projecten die werken en leren combineren, de samenwerking tussen het bedrijfsleven bevorderen en de doorstroming binnen het onderwijs en de beroepskolom stimuleren.

Eén van de projecten die financiële steun krijgt, is een door het Bio Science Park Leiden ontwikkeld trainingsprogramma dat moet leiden tot meer werknemers die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen die noodzakelijk zijn bij het verrichten van werkzaamheden in een laboratorium.

Vooralsnog is dit de laatste keer dat er onder de regeling Arbeidsmarkt en Onderwijs Zuid-Holland subsidies worden verstrekt. Een volgend college van Gedeputeerde Staten zal een besluit moeten nemen over een eventueel vervolg.

Delen
Leiden Culinair

3 reacties

  1. A.R. van Duinen op

    De gemeente Leiden wil er juist op bezuinigen en heeft niets meer over voor werkzoekenden. Er wordt niet in hen geïnvesteerd, maar alleen het geld dat uit Den Haag komt wordt weer uitgegeven. De meesten zullen Leidse slaven worden die voor hun uitkering werk moeten doen dat eerst door werknemers werd gedaan.

  2. Als ik me niet vergis moet de investering niet gezien worden als een budget waarmee werkloze werkzoekenden opgeleid/omgeschoold. Het gaat zeer waarschijnlijk om budget voor de reeds werkende mensen op de arbeidsmarkt. Kan iemand dit bevestigen?

  3. Kwestie van goed lezen. Eigenlijk komt het op beide neer maar meer om de werkende mens bij te scholen en deze kundiger maken. Maar ‘slaven’ die gaan werken voor hun uitkering vind ik een prima idee. Het is hier geen luilekkerland en ook hier moet bezuinigd worden. Waarom geen weekelozen te werk stellen in bepaalde instellingen? Waar geen budget is voor arbeidsplaatsen.

Over de auteur

Je bent nu offline