SLO ontevreden over verkeersbeleid gemeente

Stadspartij Leiden Ontzet vindt dat het college, dat bevoegd is de verkeersveiligheid te garanderen, die taak slecht uitvoert. De partij doelt met die opmerking in de eerste plaats op de staat van de zebrapaden in de Sleutelstad. SLO heeft geconstateerd dat de zebrapaden op verschillende manieren worden aangegeven. Zo zijn er zebrapaden met borden, al dan niet voorzien van een gele rand, er naast of er boven, en zijn er zebrapaden zonder borden. Sommige oversteekplaatsen worden extra gemarkeerd door zwart-wit gestreepte palen. Die palen staan echter ook op plaatsen waar geen zebra is. Het valt de partij verder op dat veel zebrapaden nauwelijks meer zichtbaar zijn in het wegdek en dat er sprake is van slecht onderhoud.

Andere zebrapaden zijn niet goed zichtbaar, doordat ze bijvoorbeeld net achter een brug liggen, zoals op de hoek van de Kaasmarkt met de Hooigracht. Daarnaast is er een aantal andere onveilige verkeerssituaties, zoals bij de supermarkt op de Hooigracht, waar de verkeerslichten en zebrapaden onvoldoende op elkaar aansluiten, en bij de Lammermarkt, waar de zebrapaden voor wooncomplex Molenzicht vervangen zijn door stippellijnen. Het is volgens SLO niet juist om met verbetering van de verkeersveiligheid te wachten tot de aanleg van de RGL. De partij wil dan ook dat het college de verkeersveiligheid, en met name die rond de zebrapaden, gaat verbeteren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×