GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe liet afgelopen donderdag demonstratief zien waarom extra stopcontacten absoluut noodzakelijk zijn om het werk voor de Leidse gemeenteraad goed te kunnen doen. (Foto: Chris de Waard).

Extra stopcontacten voor Leidse raadsleden

Aan het eind van het jaar wil het nog weleens voorkomen dat er in de gemeenteraad een zogenaamde ‘eindejaarsmotie’ wordt ingediend. Zo’n motie is een verzoek aan het college van B&W om iets te regelen, een eindejaarsmotie ook, maar dan gaat het doorgaans om iets ludieks. Zo ook eind 2010 toen de PvdA een motie indiende voor meer stopcontacten in de Leidse raadszaal. De vergaderingen duren vaak langer dan bijvoorbeeld de batterij van de huidige generatie smartphones en dus moeten die tussentijds opgeladen kunnen worden.

Op zich een eenvoudig verzoek, maar niet in Leiden waar de raad er uitgebreid over debatteerde. Voor- en tegenstanders kruisden de degens. Uiteindelijk zegde burgemeester Lenferink toe dat tijdens onderhoud dat komende zomer in de monumentale vergaderzaal wordt uitgevoerd, de mogelijkheid wordt meegenomen om ook een aantal extra stopcontacten aan te brengen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×