Foto: PR.

Rosa Manus winnaar boekenkast

In het pand van vrouwenopvang Rosa Manus aan de Opaalstraat, prijkt sinds kort een boekenkast vol boeken en dvd’s met muziek en films. De opvang won deze kast bij de internetactie `Liefde voor lezen’ van boekenclub ECI, die in totaal vijftig gevulde boekenkasten weggaf. Het initiatief om Rosa Manus aan te melden voor deze actie kwam van Ineke de Graaf, die lid is van Soroptimist International Club Leiden, dat onderdeel is van een wereldwijde organisatie die opkomt voor de rechten van vrouwen en kinderen. Deze club organiseert in de aanloop naar het zestiende lustrumjaar verschillende inzamelingsacties om de boekencollectie van Rosa uit te breiden met literaire en educatieve boeken. De organisatie meent dat lezen een goede manier is om de woordenschat van de bewoners uit te breiden en om ontwikkelingsachterstanden weg te werken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×