Professoren aan het woord tijdens jubileumjaar Professorenwijk

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Professorenwijk, organiseert de Wijkvereniging Profesoren- & Burgemeesterswijk dit jaar tal van activiteiten. Eén van die activiteiten betreft een reeks lezingen, verzorgd door professoren die nu in de Professoren- of Burgemeesterswijk wonen. De eerste lezing vindt aanstaande zondagmiddag plaats en wordt gegeven door professor dr. Jenny E. Goldschmidt, hoogleraar Rechten van de mens en directeur van het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten van de Universiteit Utrecht. De titel van haar lezing is ‘Mensenrechten in fort Europa: hoeveel ruimte is er nog over voor mensen in de knel?’

Goldschmidt stelt dat de bescherming van fundamentele rechten aan de grens en binnen de Europese Unie zelf, steeds meer een gemeenschappelijke taak geworden is, waarmee op alle beleidsterreinen rekening moet worden gehouden.

De lezing begint om 15.00 uur en vindt plaats in de Oud Katholieke kerk op de hoek van de Cronesteynkade met de Zoeterwoudsesingel. Iedereen is welkom, de toegang is vrij.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×