Strippenkaart voorlopig nog geldig

De strippenkaart kan voorlopig nog in het Zuid-Hollandse openbaar vervoer gebruikt worden. Minister Schultz-van Haegen heeft de motie van de Tweede Kamer om uitstel van de afschaffing van de strippenkaart en onderzoek naar de fraudegevoeligheid van de OV-chipkaart, aangenomen. Deze motie zal dan ook worden uitgevoerd. De provincie, het Stadsgewest Haaglanden en de vervoerbedrijven hadden zich voorbereid op afschaffing van de strippenkaart per 3 februari. De verkoop van strippenkaarten is al op 17 januari gestopt. Een uitgebreide campagne om reizigers te informeren over het afschaffen van de strippenkaart is afgebroken. Gedeputeerde Asje van Dijk: “Wij kunnen niet anders dan de wens van de minister en van de Tweede Kamer respecteren. De strippenkaart blijft voorlopig geldig als vervoersbewijs naast de OV-chipkaart. We wachten op een signaal van de minister, wanneer we wél over kunnen naar een systeem waarbij alleen de OV-chipkaart geldig is. Misschien is dat al over een maand. Ondertussen kan iedereen gewoon met de OV-chipkaart en met de strippenkaart blijven reizen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×